NOVES TECNOLOGIES PER ALS NOSTRES MAJORS

El projecte Red Connecta Jove Silla, coordinat per l’Àrea de Joventut amb el suport de la Fundació Esplai i amb la col·laboració de la Caixa Popular, ha començat a desenvolupar la fase de formació per a gent major. Aquest projecte pretén apropar les noves tecnologies per tal de trencar la bretxa digital i crear un espai de trobada intergeneracional entre joves i majors.

20160412_192450

Al mes d’abril s’han portat endavant les primeres classes de la modalitat de tablet a la residència pública de la 3a edat per a persones majors depenents (PMD) de Silla. L’equip d’animació i la direcció de la residència han fet possible que primers alumnes entre 70 i 85 anys per tal que aquests perden la por a aquesta eina, naveguen per Internet, juguen a jocs, consulten l’oratge i, fins i tot, xarren per videoconferència.

L’experiència ha sigut molt positiva tant per als joves voluntaris, als quals els ha meravellat raonar i ensenyar a la gent major, com per als seus alumnes, els quals desitgen que tornen sempre que els siga possible. Els dies que ha durat el curs ha servit per obrir una nova finestra de comunicació per al treball amb PMD.

Carlos un dels resident ens deia tots els dimarts esperant a la porta amb la seua cadira de rodes “dimecres passa, dijous passa, divendres passa, dissabte passa, diumenge passa, dilluns passa, però quan arriba dimarts  canvia tot. Soc feliç”.

20160412_180707

La Red Connecta Jove Silla està portant-se a terme al llarg de tot el curs escolar. El joves que hi participen han estat formant-se per a ser formadors en les modalitats de tablet, mòbil i ordinador. Han adquirit les habilitats necessàries per enfrontar-se a uns alumnes especials, la gent major.

premsa Red Connecta 2016

Fins al mes de juliol s’impartiran més classes de les modalitats de tablet, mòbil i ordinador per a gent major que no haja tingut contacte amb les noves tecnologies. Els cursos es realitzaran al Centre Residencial Savia i a la Nau Jove.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s